Bramentijd

Er groeien weer volop sappige, donkere bramen. Heerlijk om te plukken en nog leuker om er jam van te maken. Zonder suiker, maar MET appel, honing, citroen en chiazaad. Door de pitjes van de bramen, vallen deze namelijk helemaal niet op. Een kleine traktatie!

Lees meer »

Laat de zon maar komen...

Ook zo'n zin om buiten te eten? Met deze 3 heerlijke salades boordevol groente (denk aan bloemkool, gegrilde groenten en aubergine) zit je altijd goed. Makkelijk voor te bereiden en heerlijk om aan een picknicktafel van te genieten. Laat de zon maar komen...

Lees meer »

Wisselpotje mei

Hoewel we nog wel een dekentje kunnen gebruiken, zit er in het wisselpotje van deze maand een echt lentesnoepje. Iets minder verantwoord, maar deze vegan schuimpjes op basis van aquafaba en wat suiker geven je wel een heerlijk lentegevoel door de gedroogde aardbeien.

Lees meer »

Lentetaartje

De lente komt er aan en de kolen worden vervangen door verse bladgroente. Raapstelen, snijbiet, postelein. Door het biologische groentepakket van de twee Linden uit Reek word ik elke week verrast en geïnspireerd.

Lees meer »

Paaseitjes

Bij Pasen horen chocolade eitjes. Het liefst met een glimmend papiertje er om heen. Helaas zijn ze niet zo verantwoord. Deze roze balletjes van dadels, zonnebloempitten, cacao en macapoeder zijn een leuke afwisseling met hun mooie roze kleur door de gemalen framboosjes...

Lees meer »

Nooit te oud om te leren...

Misschien zie je Jamie Oliver wel eens met met een pollepel op een granaatappel slaan... Als ik dat doe, zit ik onder de spetters.Gisteren een super leuke kookworkshop gevolgd met een goede tip voor het werken met deze vrucht.

Lees meer »

Glutenvrij genieten

Ook als je glutenvrij eet, kun je nog best genieten van een taartje. Ik hoorde dat het erg lastig was om iets smeuïgs te maken. In deze browniebodem zit een verrassend ingrediënt... pompoenpuree. Proef je niets van, maar je kunt genieten van een heerlijk puntje brownie cheesecake met blauwe bessensap.

Lees meer »

crunchy ontbijtje

Herken je die krokante brokjes in de cruesli? Lekker, maar boordevol suiker. Deze granola met geprakte banaan, walnoten en pecannoten bevat heel veel krokante brokjes. In de andere potjes een feel goed granola met pindakaas en pistachenoten en granola op basis van gepofte rijst.

Lees meer »

Energie van de liefde...

Herken je dat ook? Dat je vrolijk wordt als je iemand een cadeautje geeft. Valentijnsdag is natuurlijk de dag om een ander te verrassen. En je zult merken dat wanneer de ander blij is, jij ook een dosis positieve energie krijgt.

Lees meer »

Turks brood

Eerder vertelde ik al hoe lekker de labneh balletjes zijn op een stukje brood. Dan ook maar eens kijken of we zelf Turks brood kunnen maken. Toevallig kwam ik een heerlijk recept tegen. Het resultaat is een heerlijk vers brood uit de oven met nigellazaad om het af te maken.

Lees meer »